Ας απολαύσουμε μια συνταγή – ποικιλία …στο κύμα από τoν Πάρη Κωστόπουλο και τον Πέτρο Βρυώνη από τους Gefsis Team.

Δείτε το βίντεο:

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

ΛΑΛΑΓΓΙΑ ΞΕΡΑ ΝΤΟΠΙΑ

ΤΖΑΤΖΙΚΙ

ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΡΙΓΑΝΑΤΕΣ

ΠΑΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΜΑΥΡΗΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΤΟΜΑΤΑ ΧΟΝΤΡΟΚΑΤΣΑΡΗ ΜΕ ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ ΜΑΝΗΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

ΣΦΕΛΑ ΤΗΓΑΝΗΤΗ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΘΡΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ ΤΑΥΓΕΤΟΥ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΚΟΡΤΕΖΙΝΕΣ ΑΠΟ ΠΡΙΖΟΛΑ

ΝΕΡΟ

ΑΛΑΤΙ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΧΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ

ΡΙΓΑΝΗ

ΘΡΟΥΜΠΙ

ΧΥΜΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΛΕΜΟΝΙ

ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ

ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΑΛΕΣΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ολόκληρες τις κορτεζίνες σε μείγμα με νερό και αλάτι (1λιτ νερό για 80γρ αλάτι) στο ψυγείο για 4 ώρες. Προετοιμάζουμε την μαρινάτα με τα υπόλοιπα υλικά και με ένα πινέλο αλείφουμε τις κορτεζίνες από όλες τις πλευρές. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο προθερμασμένο 200 για 45 λεπτά – 1 ώρα περίπου.

(Προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί για να μη μας κολλήσουν)

Κόβουμε σε παϊδάκια και σερβίρουμε.

(Οι χοιρινές κορτεζίνες είναι μια νέα εκδοχή – παραλλαγή του παραδοσιακού γουρουνόπουλου και συνοδεύει άψογα τις καλοκαιρινές ποικιλίες.)

Ελλαδικό