Σήμερα, 7 Φεβρουαρίου, άνοιξε τις πύλες της η 9η Έκθεση HO.RE.CA, η μεγαλύτερη έκθεση εξοπλισμού εστίασης και ξενοδοχείων στην Ελλάδα, η οποία φέτος καταγράφει ρεκόρ συμμετοχών και εκδηλώσεων, με 525 εκθέτες, 45.000 τ.μ. εκθεσιακή επιφάνεια και αμέτρητα events που άπτονται του ενδιαφέροντος κάθε επαγγελματία του Τουρισμού και της Γαστρονομίας.

Η Μεσσηνιακή εκπροσώπηση δε θα μπορούσε να λείπει από το μεγάλο αυτό τουριστικό γεγονός. Έτσι, θα έχουμε τη συμμετοχή της σχολής γαστρονομίας ΙΙΕΚ Ορίζων σε διαγωνισμό μαγειρικής στα πλαίσια του 7ου Forum Γαστρονομίας που διοργανώνεται από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, με τους καθηγητές της σχολής Πάρη Κωστόπουλο, Πέτρο Βρυώνη και Κωνσταντίνο Βασιλειάδη μαζί με τους μαθητές τους να υπόσχονται διακρίσεις, όπως κατόρθωσαν στην προηγούμενη HO.RE.CA.

Επίσης, τους καλαματιανούς bartenders Νικόλαο Κολοκούρτη (Passoa Espresso-Bar) και Φώτη Μπεγιέτη (Luna Lounge) θα δούνε όσοι βρεθούν στους πανελλήνιους διαγωνισμούς cocktail και μπύρας της HO.RE.CA. Συγκεκριμένα, και οι δύο ως μέλη της Ένωσης Barman Ελλάδος θα συμμετέχουν στην παρουσίαση των events, στα front και back stage και θα βρίσκονται μεταξύ των κριτών.

Τέλος, στην 9η Έκθεση HO.RE.CA θα συμμετάσχει και το ξενοδοχείο Elite City Resort, όπου σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και το γραφείο του νομού Μεσσηνίας θα συμμετάσχει στο συνέδριο “GReat Kouzina”, με τον Chef Στέλιο Μπαρμπέα να παρουσιάζει ένα μενού έκπληξη δείχνοντας την Μεσσηνιακή κουζίνα όπως εντάσσεται στη νέα ταυτότητα της Ελληνικής γαστρονομίας.

Η παρουσία της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας σε τέτοιες εκθέσεις (όπως και σε αντίστοιχες το τελευταίο διάστημα) δείχνει την έντονη δυναμική που αναπτύσσει η περιοχή μας στον ελληνικό τουριστικό χάρτη. Ας ελπίσουμε οι ¨εκπρόσωποί» μας να έχουν την καλύτερη δυνατή παρουσία στην έκθεση και να επιστρέψουν με διακρίσεις και γεμάτοι εμπειρίες, ικανές να αναβαθμίσουν το τοπικό τουριστικό προϊόν.

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
SHARE
Παύλος Παύλου
Ο Παύλος Παύλου είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στον Τουρισμό. είναι εμπνευστής του Kalamata IN και γράφει άρθρα ποικίλης θεματολογίας.