Ο “Σκιτσοφρενής”, ή κατά κόσμον Κώστας Λούζης, είναι ένας Μεσσήνιος καλλιτέχνης που έχει “στολίσει” τους δρόμους της Καλαμάτας και όχι μόνο. Η τέχνη του είναι το γκράφιτι – street art – και το κάνει με πολύ μεράκι και πάθος. Συγκαταλέγεται στους νέους της πόλης μας που διοχετεύουν την ενέργειά τους σε δημιουργικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Σε εκείνους τους νέους που θέλουν να βλέπουν τον τόπο τους να ομορφαίνει και να προοδεύει. Και ο ίδιος, με τις καλλιτεχνικές του δεξιότητες και το ζωγραφικό του ταλέντο κάνει γκράφιτι στους τοίχους για να περάσει κάποιο μήνυμα και να ομορφύνει όσο γίνεται το τοπίο.

Η τέχνη του, όμως, βγήκε και έξω από τους τοίχους και μεταφέρθηκε αλλού. Αυτή την περίοδο οι θαμώνες της καφετέριας “Κούνιες”, που βρίσκεται στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, θα απολαμβάνουν τον καφέ τους παρέα με τέσσερα έργα του Σκιτσοφρενή. Τα έργα τέχνης αποτελούν γκράφιτι σε ξύλο και αποτυπώνουν τέσσερα διαφορετικά πρόσωπα σε διαφορετικές συναισθηματικές εκφράσεις. Για να δούμε τι λέει ο ίδιος για το πρωτότυπο και εμπνευσμένο αυτό εγχείρημα:

“Αυτοί οι πίνακες είναι έργα που θα έκανα και σε τοίχο, γι’ αυτό και οι αισθητική τους δε διαφέρει από αυτά. Επειδή ήθελα να τα μεταφέρω σε οποιονδήποτε χώρο τα αποτύπωσα σε πίνακες ώστε να είναι φορητά. Ο συγκεκριμένος χώρος μού είναι πολύ οικείος, γιατί έχει φτιαχτεί από παιδιά που ξέρουν από αισθητική και δημιούργησαν έτσι ένα μέρος που να θυμίζει γκαλερί, αλλά συνάμα  και το ίδιο σου το σπίτι. Σεβόμενος, λοιπόν, αυτόν τον χώρο ένιωσα άνετα να φέρω τα έργα μου εδώ και να τα εκθέσω.”

Δείτε τα έργα του:

Δείτε επίσης: Σκιτσοφρενής: «Η τέχνη όταν βγει στον δρόμο μπορεί να γιατρέψει» >

Ελλαδικό
Η Άννα Παύλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσειεύσει στο Kalamata IN άρθρα διαφόρων θεμάτων.