Το μπάνιο είναι το δωμάτιο στο οποίο μας αρέσει να καταφεύγουμε για να χαλαρώσουμε και να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Ωστόσο, εαν το δικό σας δεν σας εμπνέει πολύ και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε για να βελτιώσετε την κατάστασή του; Κανένα πρόβλημα, αφού ακολουθώντας μερικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε θα αποφύγετε τυχόν λάθη στη διακόσμηση του μπάνιου σας! Εξαιρετικά απλές και πρακτικές, αυτές οι συμβουλές θα σας καθοδηγήσουν στην ολοκαίνουρια διακόσμηση του μπάνιου σας.

Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα.

Τα ανοιχτά χρώματα είναι τα πιο κατάλληλα όταν μιλάμε για διακόσμηση μπάνιου. Δεδομένου ότι η πλειονότητα των μπάνιων είναι μάλλον στενοί χώροι όπου η λειτουργικότητα είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα, η προτίμηση σε
ανοιχτόχρωμους τοίχους είναι μια εξαιρετική ιδέα.

Θυμηθείτε ότι τα ανοιχτά χρώματα διευρύνουν οπτικά τον χώρο, ενώ τα σκούρα έχουν ως αποτέλεσμα να συρρικνώνουν το δωμάτιο. Επομένως, προσπαθήστε να κινηθείτε σε μια φωτεινή παλέτα, η οποία θα κάνει το δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο ευάερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο φωτισμό.

Ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητος στο μπάνιο. Το φυσικό φως είναι η καλύτερη πηγή φωτός που μπορείτε να έχετε, αλλά αν το μπάνιο σας δεν έχει παράθυρα, μπορείτε και πάλι να δημιουργήστε σωστό φωτισμό για τον χώρο σας.

Ένα καλό φωτιστικό οροφής είναι απαραίτητό όταν μιλάμε για σωστό φωτισμό, ίσως όμως να είναι αρκετό. Τοποθετήστε και έξτρα μικρότερους φωτισμούς για τις στιγμές που επιθυμείτε να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Επίσης οι led ταινίες φωτισμού προσθέτουν πολύ στο αισθητικό αποτέλεσμα του μπάνιου σας.

Απόκρυψη προϊόντων «λιγότερης αισθητικής».

Προκειμένου το μπάνιο σας να διατηρήσει μια καλύτερη αισθητική και να φαίνεται τακτοποιημένο, προσπαθήστε να κρύβετε όσο το δυνατόν τα λιγότερο οπτικά ελκυστικά προϊόντα.

Για παράδειγμα, πάρτε μια όμορφη αντλία σαπουνιού αντί να χρησιμοποιήσετε το αυθεντικό τυπωμένο μπουκάλι, τοποθετήστε τα χαρτομάντιλα σας σε ένα όμορφο διακοσμητικό κουτί ή κρύψτε τα ρολά χαρτιού υγείας σας σε ένα όμορφο ψάθινο καλάθι. Αντικαταστήστε τις παλιές πετσέτες μπάνιου με καλαίσθητες μονόχρωμες πετσέτες.

Επίσης, διακοσμήστε τον νιπτήρα σας, μια πολύ όμορφη προσθήκη για το μπάνιο σας είναι τα αρωματικά κεριά. Αποτελούν ένα ωραίο στην εμφάνιση αντικείμενο αλλά προσθέτουν στην ατμόσφαιρα του μπάνιου μοναδικά αρώματα. Τι πιο ωραίο από το μπαίνεις σε ένα καθαρό καλαίσθητο και αρωματισμένο χώρο;

Ελλαδικό