Τον έχουμε δει στην Καλαμάτα, σε διάφορα μαγαζιά της πόλης, με τα μουσικά σχήματα “Taksim”, “Beraber” και τη Μαντολινάτα της χορωδίας “ΟΡΦΕΥΣ”. Τον έχουμε ακούσει να αφηγείται παραμύθια με την Κατερίνα Γυφτάκη και, φυσικά, με τους  “Bit gia Bit”. Δραστηριοποιείται με τη διδασκαλία της παραδοσιακής και ethnic μουσικής των χωρών της ανατολικής Μεσογείου. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς του χώρου και εμφανίζεται με διάφορες μουσικές ζυγιές.

Ο λόγος γίνεται για τον Νικόλα Παλαιολόγο, ο οποίος από το 2013 διδάσκει στη σχολή βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και είναι ιδρυτής του μουσικού συνόλου “ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ” που υπάγεται σε αυτήν. Έχει διδάξει στο μουσικό σχολείο Καλαμάτας και από φέτος έχει αναλάβει και τον τομέα των εγχόρδων του παραρτήματος του “Τμήματος Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης του Ωδείου Αθηνών”.

 Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα παρακάτω μέσα από τις δικές του απαντήσεις…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί… λέω καλημέρα στο πιο μελωδικό ξυπνητήρι που τυχαίνει να έχω.. στον Σάββα το καναρινάκι.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω στο να γράφω, μελετώ, παίζω και να διδάσκω μουσική.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα… ναι συμφωνώ… μ’ αρέσει στην Καλαμάτα.

Με εκνευρίζει στην  Καλαμάτα όταν περνούν τον ποδηλατόδρομο οι πεζοί άνευ ελέγχου (και εγώ ξεχνιέμαι…)

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει το bungee jumping… που προσπαθούν να κάνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην εξέλιξη των ανθρώπινων σχέσεων.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι η ζωή μου είναι η μουσική.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω… ο χρόνος μου θέλω να είναι δημιουργικός , οπότε δεν υπάρχει χρόνος για διαφωνία σε αυτό που πιστεύουν οι φίλοι ..

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα την ειλικρίνεια , τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια , αυτά ξεχωρίζω σε όλους τους ανθρώπους.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα μιας γυναίκας… η απάντηση βρίσκεται ακριβώς πιο πάνω.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι η υπό κατεύθυνση σιωπή.

Επιτυχία θεωρώ να μπορούμε να μοιραζόμαστε  αυτά που μας δίνουν, διότι απλά δεν είναι δικά μας.

Ευτυχία θεωρώ να έχουμε υγεία και αγάπη σε ότι κάνουμε , διότι αυτά πιστεύω ότι αποτελούν τα εχέγγυα για μία ανθρωπινότερη και ηθικοπνευματική ζωή.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Είμαι πολύ τυχερός που έχω στο πλάι μου αξιόλογους συνεργάτες.

Η φωτογραφία του Νικόλα Παλαιολόγου είναι από την φωτογράφο Ελβίνα Γιαννούλη. 

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Παναγιώτη Μάλαμα

Ας γνωρίσουμε τη Μαρία Κρασοπούλου

Ας γνωρίσουμε την Θαλένα Αβραμέα

Ας γνωρίσουμε τη Μιμίκα Τάσση

Ελλαδικό