Αγαπάει υπερβολικά την Καλαμάτα, λατρεύει τα ταξίδια και τον… Ολυμπιακό! Του αρέσουν τα βιβλία, το θέατρο και ο… καφές! Ψάχνεται συνεχώς για νέα πράγματα, είναι δραστήριος και συγχρόνως… ανήσυχος!

Μιλάμε για τον Ηλία Ρεντζεπέρη, με σπουδές στα οικονομικά και έντονη επιχειρηματική δράση, με μαγαζιά σε Καλαμάτα και Αθήνα. Θα τον δείτε στο Ambassador στην Ιατροπούλου ή στο Παραμύθι στην παραλία, ενώ πολύ συχνά βρίσκεται στην Αθήνα και το Mondo cafe στο Νέο Κόσμο.

Ας γνωρίσουμε, όμως, καλύτερα τον Ηλία παρακάτω!

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί: Οπωσδήποτε καφέ, δεν μπορώ να φανταστώ μέρα που ξεκινά χωρίς καφέ!

Τον περισσότερο μου χρόνο ξοδεύω στον χώρο εργασίας μου. Καθόλου πρωτότυπο, αλλά αλήθεια.

Μ’ αρέσει η Καλαμάτα γιατί…  λατρεύω την Καλαμάτα! Το καλοκαίρι στην Καλαμάτα είναι μαγικό… Η Καλαμάτα στο μυαλό μου είναι συνδεδεμένη με τα καλοκαίρια μου… Ευλογημένη πόλη, πάντα καλοκαίρι… Επίσης, αγαπώ να βλέπω την αλλαγή της πόλης και την μετατροπή της σε πολιτιστικό κέντρο. Αχ, η Καλαμάτα!!!

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα: Τίποτα… Αγαπώ την Καλαμάτα… Τέλος!

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει είναι σίγουρα η πορεία της χώρας μας.

Οι φίλοι μου για εμένα πιστεύουν ότι είμαι εγωιστής, αγύριστο κεφάλι, νευρικός… ίσως αυτά είναι τα καλά που πιστεύουν για μένα! Τους αγαπώ και με αγαπούν…

Και εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα το πείσμα σίγουρα και την φιλοδοξία. Θαυμάζω την “refuse to lose” νοοτροπία.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα μιας γυναίκας: Μου αρέσουν οι δυναμικές γυναίκες, οι ανεξάρτητες. Είναι απίθανο η γυναίκα να έχει χιούμορ!

Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι ότι θέλω να είμαι αντάξιος των προσδοκιών μου και θέλω να είμαι δίπλα σε αυτούς που αγαπώ και μ’ αγαπούν. Το να μην μπορώ κάποτε να είμαι είναι ο μεγαλύτερός μου φόβος.

Επιτυχία θεωρώ να μπορείς να αποκτήσεις αυτό που ονειρεύτηκες, αυτό που ποθείς.

Ευτυχία θεωρώ: Δεν είναι μια διαρκής κατάσταση. Υπάρχουν ευτυχισμένες στιγμές, όχι ευτυχισμένη ζωή. Το να μπορείς να απολαμβάνεις μικρά καθημερινά πράγματα είναι ένα βήμα…

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Δημιουργία.

 

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Ας γνωρίσουμε την Άστρη Μαυρέα

Ας γνωρίσουμε την Κάλλη Κολόζη

Ας γνωρίσουμε την Θαλένα Αβραμέα

Ελλαδικό