Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αυτήν την περίοδο πραγματοποιεί μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών με θέμα “Περιβαλλοντικός σχεδιασμός πόλεων & κτηρίων” στο ΕΑΠ. Τη “συναντήσαμε” πρόσφατα μέσα από την έκθεση «Φαντάσου την Πόλη: Καλαμάτα 2015», που έφερε στην πόλη μας η διεπιστημονική ομάδα «Ευ-τόπος», της οποίας είναι μέλος. Τις περισσότερες φορές, βέβαια, θα τη συναντήσουμε σε παιδικές χαρές, πάρτυ και παραλίες, καθώς πάνω από όλα, όπως η ίδια δηλώνει, είναι μαμά δυο παιδιών.

Ο λόγος αυτήν τη φορά στη στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” γίνεται για την αρχιτέκτονα Τόνια Κουζή, η οποία διαχειρίζεται ως εργολάβος το ΚΔΑΥ Καλαμάτας και ασχολείται μαζί με τον πατέρα και τον άντρα της με την αναγέννηση πλαστικού στήνοντας την εταιρεία dk plast. Είναι μέλος της ομάδας «Ευ-τόπος» αρχίζοντας έτσι την ενεργό ενασχόλησή της με τον δημόσιο χώρο της πόλης αισιοδοξώντας να κάνει προτάσεις και όχι στείρα κριτική.

Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από όσα μάς λέει η ίδια παρακάτω…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να βεβαιώνομαι ότι ανασαίνουν τα παιδιά μου, τα φέρνω στο κρεβάτι μου και τα παίρνω αγκαλιές.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω δουλεύοντας με ρυθμούς που δεν επαρκούν για όλα τα άλλα που θέλω να κάνω στη διάρκεια μιας ημέρας.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα η κορυφογραμμή του βουνού και η ατελείωτη ακτογραμμή.

Με εκνευρίζει στην Καλαμάτα ο τρόπος που οι άνθρωποι της απαξιώνουν τους συνανθρώπους τους.

Αγαπημένος προορισμός είναι δυο παραλίες που απομονώνομαι με την οικογένεια μου το Τσαπί και τα Δελφίνια.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει το ότι όλοι γύρω μου είναι προβληματισμένοι και απογοητευμένοι.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν ότι θα τα καταφέρω, γεγονός που με κολακεύει αλλά ταυτόχρονα με αγχώνει. Είναι κάποιες ώρες που απλά δεν θέλεις να τα καταφέρεις, περιμένουν, όμως, όλοι οι γύρω σου ότι θα το κάνεις.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω ότι θα τα καταφέρω πάντα την τελευταία στιγμή.

Με κάνει να γελάω η πραγματικότητα μέσα από τα μάτια των παιδιών μου.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας την απλότητα στην αντρική σκέψη σε αντίθεση με την πολυπλοκότητα στη γυναικεία αντίληψη.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι να χρειαστεί να εξηγήσω στα παιδιά μου πράγματα που δεν θα μπορώ ούτε εγώ να διαχειριστώ.

Τελευταία φορά έκλαψα… κλαίω κάθε φορά που βλέπω αισθηματική κομεντί , κάθε φορά που νευριάζω ή αισθάνομαι ότι αδικούμαι και μετά αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Είναι λυτρωτικό.

Επιτυχία ζωής θεωρώ να μπορείς με ευκολία να απαντήσεις ότι αγαπάς & σε αγαπούν χωρίς να σκεφτείς πολύ.

Ευτυχία θεωρώ την παραπάνω αγάπη να την εισπράττεις και να την δίνεις κάθε μέρα στους δικούς σου ανθρώπους.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα κάπου μέσα σε αυτό το κείμενο της παρουσίασης του εγώ μου.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει… ότι δεν μπορούν να με βοηθήσουν και ότι την απόφαση πρέπει να την πάρω μόνη μου. Τα αυτιά των γύρω σε ακούν, το μυαλό το δικό σου σε πάει παραπέρα.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Ζωή.

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Βασίλη Παπαευσταθίου

Ας γνωρίσουμε τον Δήμο Μπουσούνη

Ας γνωρίσουμε τον Παναγιώτη Παπαντωνίου

Ας γνωρίσουμε τον Γιάννη Πάζιο

Ας γνωρίσουμε τον Danny Kargas

Ελλαδικό