Αναντίρρητα η Μεσσηνία είναι ένας ευλογημένος τόπος. Μπορεί να προσφέρει σε κάποιον κολύμπι στις πιο καθαρές και αγνές παραλίες με φυσική οργιαστική ομορφιά.

Εμείς, ως συντάκτες του Κalamatain εκτός από τις πρώτες 10 μαγευτικές παραλίες της Μεσσηνίας που είχαμε συγκεντρώσει, σας βρήκαμε μερικές ακόμη για τις καλοκαιρινές και μη αποδράσεις και μπάνια σας!

Μπορείτε εδώ να ψηφίσετε ποια θεωρείτε την αγαπημένη σας παραλία στη Μεσσηνία;

Μικρή Μαντίνεια

Με απόσταση 10 χιλιομέτρων ανατολικά της Καλαμάτας, θα βρείτε την παραλία της Μικρής Μαντίνειας, σε μια μαγευτική τοποθεσία, μπροστά στο ομώνυμο χωριό.

Η παραλία είναι στρωμένη με λευκό βότσαλο, βραβευμένη με Γαλάζια σημαία, ενώ εκεί θα βρείτε και ναυαγοσώστη. Η Μικρή Μαντίνεια, όπως και όλη η ανατολική ακτή του Μεσσηνιακού κόλπου έχει εξελιχθεί σε σημαντικό τουριστικό θέρετρο της Καλαμάτας.

Κιτριές

Η παραλία στις Κιτριές αν και μικρή, συγκεντρώνει όλη το χρόνο πλήθος επισκεπτών κυρίως λόγω του φυσικού τοπίου που περιβάλλει τον μικρό αυτό ορμίσκο.

Παραλίες Καλαμάτας

Πρόκειται για μια κρυφή παραλία «θησαυρό» -όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι- με καταπράσινα νερά, στρωμένη με βότσαλο και διάσπαρτα βραχάκια ενώ η πλούσια βλάστηση της περιοχής.

Καλό Νερό

Μόλις 6 χιλιόμετρα βόρεια από την Κυπαρισσία. Πρόκειται για μια απέραντη παραλία με άμμο η οποία διαθέτει καντίνες, beach bars και παραθαλάσσιες ταβέρνες.

Η παραλία, όπως και ολόκληρος ο Κυπαρισσιακός κόλπος, αποτελεί την δεύτερη μετά τη Ζάκυνθο σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στη Μεσόγειο και είναι προστατευόμενη περιοχή .

Καλαμίτσι

Ψηλά, φουντωτά κυπαρίσσια τόσο κοντά στο κύμα δεν θα βρεις σε καμία άλλη παραλία. Σχεδόν στη μέση της διαδρομής από την Καρδαμύλη προς τον Φονέα, το μικρούλι Καλαμίτσι είναι ένα χάρμα οφθαλμών, με τα βαθυγάλαζα νερά του να αλλάζουν χρώμα και να γίνονται σμαραγδένια όσο πλησιάζεις προς τη βοτσαλωτή ακτή.

Μπούκα

Μια από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες παραλίες της περιοχής, η Μπούκα είναι ένα ατελείωτο beach party κάθε μέρα, όλη μέρα. Επάνω στην ψιλή, χρυσαφένια άμμο της απλώνονται ομπρέλες και ξαπλώστρες, υπάρχει όμως και ελεύθερο κομμάτι για όσους δεν συμπαθούν την οργάνωση στις παραλίες. Τα νερά της είναι βαθιά, πεντακάθαρα και πάντα δροσερά, λόγω του ποταμού που εκβάλλει εδώ.

Βελίκα

Σε μια απέραντη, σχεδόν ανέγγιχτη αμμουδιά στην οποία φτάνεις έχοντας αφήσει πίσω σου το ομώνυμο χωριό και διασχίσει τον δρόμο που περνά μέσα από τις καλαμιές. Η Βελίκα είναι οργανωμένη σε ένα μικρό μόνο κομμάτι της. Η υπόλοιπη, απέραντη έκτασή της διαθέτει φυσική σκιά από πεύκα και αρμυρίκια!

Ρωμανός

Η παραλία, που οι ντόπιοι αποκαλούν και Γλυφαδάκι, είναι μια εκπληκτική αμμουδιά με πεντακάθαρα γαλανά νερά. Ουσιαστικά πρόκειται για μικρές αμμουδιές, που διαδέχονται η μία την άλλη. Ένα τμήμα της ακτής είναι οργανωμένο, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar. Η υπόλοιπη είναι ελεύθερη και δίνει πολλές επιλογές σε όλους εκείνους που θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα με ηρεμία.

Βρωμονέρι

Γνωστό ήδη από την αρχαιότητα για τις ιαματικές ιδιότητες των νερών που αναβλύζουν από την θειούχα πηγή λίγα μέτρα μακριά από την παραλία πήρε το όνομά του από την χαρακτηριστική μυρωδιά.

Ωστόσο η ίδια η παραλία είναι μια από τις πλέον αγαπητές στην περιοχή. Το ολοστρόγγυλο σχήμα της, τα ρηχά και πάντα ήρεμα νερά και το γεγονός πως η θερμοκρασία του νερού διατηρείται πάντα υψηλή την καθιστούν ιδανική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ζάγκα

Η παραλία Ζάγκα είναι μια ήσυχη παραλία με μαγευτικά νερά πίσω από το κάστρο της Κορώνης. Η ακτή είναι καλυμμένη με άμμο και τα νερά ρηχά. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά διαθέτει και αρκετό ελεύθερο χώρο. Είναι η πιο βολική για όσους μένουν στην περιοχή της Κορώνης.

Φοινικούντα

Η παραλία της Φοινικούντας είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο δίπλα από το ομώνυμο χωριό. Χρυσαφένια άμμος και πεντακάθαρα ρηχά νερά. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά χωρίς φασαρία. Ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό