Η Μεσσηνία ξεχωρίζει για πολλούς και διάφορους λόγους, ένας από τους πολλούς είναι πως ένα από τα χωριά της έχει καταφέρει να μπει στο Βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες και μάλιστα αποτελεί τη μοναδική περίπτωση στην ελληνική επικράτεια.
Ο λόγος για το χωριό Κρεμμύδια, ένα μέρος με μακραίωνη ιστορία που χάνεται στα βάθη της αρχαιότητας αλλά και ένα μοναδικό ρεκόρ που το έβαλε στο βιβλίο Γκίνες το 2000.
Τα Κρεμμύδια στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
Οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, περίπου 500 στον αριθμό, ωστόσο αυτό δεν τους εμπόδισε να… μελετήσουν! Γιατί το λέμε αυτό;
Τα Κρεμμύδια το 2000 μπήκαν στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το χωριό με το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων επιστημόνων στο σύνολο των κατοίκων του!
Σύμφωνα με τη σχετική αναφορά που υπάρχει στο βιβλίο Γκίνες του 1999, το ποσοστό αναλογίας επιστημόνων επί του γενικού πληθυσμού της κοινότητας ανερχόταν στο 30%! Οπότε αν και τόσο μικρό χωριό (τότε αριθμούσε περίπου 800 κατοίκους) οι περισσότεροι είχαν σπουδάσει!
Σήμερα, με τη μείωση των κατοίκων, τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά, ενώ το μοναδικό δημοτικό σχολείο, αυτό που σπούδασε τους περισσότερους επιστήμονες του χωριού, έκλεισε λόγω έλλειψης μαθητών!
Λίγα λόγια για το χωριό
Το χωριό Κρεμμύδια ανήκει στο νομό Μεσσηνίας και είναι χτισμένο σε 322 μέτρα υψόμετρο, 20 χιλιόμετρα περίπου μακριά από την Πύλο, που μαγεύει με την ομορφιά της.
Αποτελεί ένωση τριών παλαιότερων συνοικισμών, το Φουρτζή ή Φρουτζή (από το 1927 Βελανιδιές ή Βελανιδιά), τα Άνω Κρεμμύδια και τα Κάτω Κρεμμύδια, εκ των οποίων ο παλαιότερος οικισμός, το Κρεμμύδι, αναφέρεται τουλάχιστον από την εποχή της Ενετοκρατίας.
Αν επισκεφθείτε ποτέ την περιοχή, κάνετε μια βόλτα. Κυρίως για να μάθετε και να έχετε άποψη για το χωριό που έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες. Ναι, κι όμως έχει μπει.
Δείτε επίσης:
- Τα μυστικά μονοπάτια του ποταμού Παμίσου και ένα αρχαίο τρισδιάστατο γεφύρι
- 8 instagrammable μέρη της Μεσσηνίας για τα post του Καλοκαιριού
- Ήξερες για τον εντυπωσιακό ναό χτισμένο σε σπηλιά που βρίσκεται στη Μεσσηνία;
- My Greece: Δέσποινα Βανδή και Βίκυ Σταυροπούλου μας ξεναγούν στη Μεσσηνιακή Μάνη (video)
- Ταξίδι στο χρόνο: Η Καλαμάτα του χθες και του σήμερα!