Η Διεθνής σειρά συνεδρίων με την επωνυμία LION (Learning and Intelligent OptimizatioN) πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Καλαμάτα.

Η δωδέκατη εκδοχή της σειράς (LION 12) διεξάγεται απο τις 10 μέχρι και τις 15 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Elite.

Προηγούμενες εκδοχές του συνεδρίου διεξήχθησαν στη Ρώμη, στο Παρίσι, στην Κατάνια, στο Νίζνυ Νοβγκρόροντ και αλλού.

Το συνέδριο LION 12 συνδιοργανώνεται στην Καλαμάτα απο τα ερευνητικά εργαστήρια δύο Ελλήνων Καθηγητών της αλλοδαπής, του κυρίου Πάνου Μ. Παρδάλου (Φλόριντα, ΗΠΑ) και του κυρίου Ηλία Σ. Κοτσιρέα (Γουότερλου, Καναδάς).

Επίσης αναγνωρίζουμε τη σημαντική συνδρομή ενός τρίτου ερευνητικού εργαστηρίου που διευθύνεται απο τον Ιταλό Καθηγητή Roberto Battiti (Τρέντο, Ιταλία).

Στο συνέδριο LION 12 θα συμμετάσχουν και θα παρουσιάσουν επιστημονικές εργασίες, ερευνητές απο την Ελλάδα, την Αμερική, τον Καναδά, την Κίνα, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σιγκαπούρη, τη Γερμανία και αλλού.

Τα πρακτικά του συνεδρίου θα δημοσιευθούν στον κορυφαίο εκδοτικό οίκο Springer καθώς και σε έναν ειδικό τόμο του περιοδικού ΑΜΑΙ.

Η θεματολογία του συνεδρίου περιστρέφεται γύρω απο τις τελευταίες εξελίξεις πάνω σε ευρετικούς και μετα-ευρετικούς αλγόριθμους (heuristics, meta-heuristics) και μεθόδους βελτιστοποίησης, καθώς και την εφαρμογή τους σε πρακτικά προβλήματα.

Σε μια προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με την ευγενική χορηγία του Ινστιτούτου APM, οι σύνεδροι θα μεταβούν και θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο του Επικούριου Απόλλωνος στη Φιγάλεια,

Ιστοσελιδα Συνεδριου: http://www.caopt.com/LION12/

Κόσμημα Κοντόπουλος Καλαμάτα