Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 ξεκινά το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με σπουδαίες συμμετοχές τόσο από την Ελλάδα όσο από το εξωτερικό.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Λίντα Καπετανέα και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας ΦΑΡΙΣ, Αναστασία Μπελογιάννη, κάλεσαν όλον τον κόσμο να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ, τονίζοντας τη σημασία που έχει ένα τέτοιο γεγονός για την πόλη της Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι από την Παρασκευή που ξεκινά το Φεστιβάλ, θα έχουμε πολύ κόσμο στην πόλη της Καλαμάτας. Ήδη η διάθεση των εισιτηρίων πηγαίνει καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και αυτό το βλέπετε από τις στήλες του Αθηναϊκού Τύπου, όπου υπάρχουν ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα από τις μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες.

Είκοσι ξένοι δημιουργοί, εκ των οποίων οι δέκα εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημαντικοί έλληνες ερμηνευτές, μεγάλοι δάσκαλοι του χορού, μία παγκόσμια πρεμιέρα, παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη από σύγχρονο τσίρκο ως street dance και ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σκιαγραφούν το προφίλ του φετινού Φεστιβάλ, που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών της Καλαμάτας το δεκαήμερο 13-22 Ιουλίου.

Δείτε εδώ περισσότερα για το Φεστιβάλ >

Κόσμημα Κοντόπουλος Καλαμάτα