Ένα καλλιτεχνικό ευτύχημα, μια πολιτιστική συνάντηση και τελικά μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση αποσπασμάτων της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη, θα παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στην Αρχαία Μεσσήνη το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017.

Το Σωματείο Διάζωμα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Μορφωτικό & Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού παρουσιάζουν «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου 2», στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης. 

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της τετραλογίας «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου», με τίτλο «Πολέμου Ειρωνείες: Τα εν Πύλω και εν Ιθώμη Δράματα», μία πρωτότυπη δραματοποίηση αποσπασμάτων από την «Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου» του Θουκυδίδη βασισμένη στα πολεμικά γεγονότα της Πύλου (425 π.Χ.) και της Ιθώμης.

Το χρονικό των ιστορικών γεγονότων αποτελεί σύνθεση του Πέτρου Θέμελη, ο οποίος προλογίζει την παράσταση μαζί με τον Σταύρο Μπένο. Τη δραματοποίηση υπογράφει ο φιλόλογος-θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Λιγνάδης, την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Δημήτρης Λιγνάδης και τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Παναγόπουλος. Την παράσταση εκτελεί πολυμελής θίασος Ελλήνων και ξένων σπουδαστών και αποφοίτων Δραματικών Σχολών και Κλασικών Γραμμάτων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Η παράσταση είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του αγγλόφωνου και ελληνόφωνου σπουδαστικού προγράμματος «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου», που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μορφωτικό και Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.

Αρχαία θέατρο Μεσσήνης
Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 – 21:00
Ελεύθερη είσοδος (Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο θα ξεκινήσει δύο ώρες πριν από την παράσταση και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

 

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ