Χρήσιμες συμβουλές για να διατηρούνται τα τρόφιμα περισσότερο!

Πολύ βασικό στην οικονομία και στη καλύτερη διαχείριση των φρέσκων προϊόντων που αγοράζουμε είναι να χρησιμοποιούμε τρόπους διατήρησής τους για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται, αλλά και να τα διατηρήσουμε φρέσκα και υγιεινά! Στη συνέχεια ακολουθούν προτάσεις, εύκολες και πρακτικές για να διατηρείτε τα τρόφιμα φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  • Αποθηκεύστε σε στεγνό και σκιερό μέρος μέσα σε καλσόν τα κρεμμύδια σας και θα διατηρηθούν ακόμη και 8 μήνες!
  • Αποθηκεύστε φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα πλαστικό μπουκάλι και βάλτε το στην κατάψυξη. Βεβαιωθείτε ότι τα πράσινα κρεμμύδια είναι εντελώς στεγνά πριν από την αποθήκευση.
  • Ένα σάπιο μήλο μπορεί να χαλάσει το μάτσο.
  • Αποθηκεύστε ευαίσθητα φυτά όπως μαϊντανό, βασιλικό, κόλιαντρο και σχοινόπρασο. Καλύψτε τα με πλαστικό, ασφαλίστε με ένα λαστιχάκι και καταψύξτε.
  • Ετοιμάστε ένα μείγμα από ένα μέρος ξύδι (λευκό ή μηλόξυδο) και δέκα μέρη νερού. Βάλτε τις φράουλες στο μείγμα, στραγγίστε, ξεπλύνετε και βάλτε τες στο ψυγείο. Οι φράουλες θα διατηρηθούν περίπου δύο εβδομάδες χωρίς να πάρει μούχλα ή να μαλακώσουν.
  • Μην αποθηκεύετε τα κρεμμύδια με πατάτες.
  • Αποθηκεύστε τις πατάτες με τα μήλα.
  • Για να διατηρήσετε φρέσκο το τυρί, επαλείψτε την άκρη του με βούτυρο από την πλευρά που είναι κομμένο και τυλίξτε το με το χαρτί που το αγοράσατε ή λαδόχαρτο (ΌΧΙ πλαστικό περιτύλιγμα) και στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε ένα πλαστικό σακουλάκι. Τοποθετήστε το στο πιο ζεστό μέρος του ψυγείου.
  • Διατηρήστε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη βότανα όπως δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, ρίγανη, μέσα σε ελαιόλαδο. Τα παγάκια είναι πολύ βολικά για το μαγείρεμα.
  • Τυλίξτε το στέμμα σε ένα μάτσο μπανάνες με πλαστικό περικάλυμμα. Θα κρατήσει για 3-5 ημέρες περισσότερο από το συνηθισμένο, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν τρώτε τις μπανάνες βιολογικής καλλιέργειας.
  • Καλύψτε τη σαλάτα σας με πλαστικό περιτύλιγμα έχοντας κολλημένη πάνω του μια χαρτοπετσέτα. Αυτό θα κρατήσει τη σαλάτα μαρούλι φρέσκια ​​όλη την εβδομάδα.
  • Τυλίξτε το σέλινο, το μπρόκολο, το μαρούλι στο αλουμινόχαρτο πριν από την αποθήκευση στο ψυγείο. Θα μείνουν τραγανά για 4 εβδομάδες ή και περισσότερο.
  • Τα γυάλινα βάζα είναι φίλοι σας. Παρέχουν μια υγιέστερη και πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση για τα πλαστικά τάπερ, η οποία βοηθάει να διατηρηθούν τα τρόφιμα πολύ περισσότερο.
  • Καθαρίστε το ψυγείο σας. Μόλις κάτι πάει άσχημα στο ψυγείο ή τα ντουλάπια σας, αφήνει πίσω του μια συμμορία μούχλας έτοιμη να κατασπαράξει τα τρόφιμά σας. Απολυμάνετε το ψυγείο σας για να διατηρηθούν τα τρόφιμα που αποθηκεύετε εκεί, λίγο περισσότερο. Ο καλύτερος και πιο φυσικός τρόπος είναι με ξύδι.
  • Πώς να διατηρείτε τις ντομάτες. Μην αποθηκεύετε ντομάτες σε πλαστικές σακούλες! Το παγιδευμένο αιθυλενίου θα τις κάνει να ωριμάσουν πιο γρήγορα. Άγουρες ντομάτες θα πρέπει να φυλάσσονται με τα βλαστικά μέρη προς τα κάτω, σε μια χάρτινη σακούλα ή σε ένα κουτί από χαρτόνι σε δροσερό χώρο μέχρι να γίνει κόκκινο χρώμα. Για να ωριμάσουν πιο γρήγορα, να αποθηκεύετε με φρούτα. Τα αέρια που εκπέμπονται θα βοηθήσουν να ωριμάσουν οι ντομάτες. Απόλυτα ώριμες ντομάτες πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, πάνω στον πάγκο μακριά από το ηλιακό φως, σε ένα μόνο στρώμα, που δεν αγγίζουν η μία την άλλη, τα βλαστικά μέρη προς τα πάνω. Υπερβολικά ώριμες ντομάτες θα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, αλλά πριν την κατανάλωση θα πρέπει να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Επαναχρησιμοποίηση πλαστικών φιαλών για να κλείσετε τις πλαστικές σακούλες σας.
  • Αποθηκεύεστε τους ξηρούς καρπούς σε γυάλινα βάζα στο ψυγείο σας.
  • Κρατήστε τα μανιτάρια σε μια χάρτινη σακούλα, όχι σε πλαστική.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό