4506

Στον δρόμο των blues με τους «Blues Escape» στην Καλαμάτα

kalamatain-logo-7 kalamatain-logo-7 kalamatain-logo-7 kalamatain-logo-7

Ο Κύκλος «Μουσικές του Κόσμου» από την κοινωφελή επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των μαθητών των σχολών της ΦΑΡΙΣ, επιστρέφει δυναμικά για να μας φέρει σε επαφή με πολλές διαφορετικές συνιστώσες της τέχνης της μουσικής από την Αρχαιότητα ως σήμερα.

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, στις 21:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας οι «Blues Escape» θα μας περπατήσουν στον δρόμο των Blues…

Κάποτε ρώτησαν τον μεγάλο μπλούζμαν B.B.King :
-Τι είναι για εσάς το μπλούζ;
-Το Μπλουζ είναι ζωή. Η ζωή που ζούμε τώρα, η ζωή που ζήσαμε στο παρελθόν και η ζωή που θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον.
B.B.King (1925-2015)

Μέσα στα χωράφια με τα τραγούδια της δουλειάς, στις εκκλησίες με τα gospel, στους δρόμους μέσα σε αφάνταστη φτώχεια, πολέμους, ξεριζωμό αλλά και ελπίδα για το καλύτερο, το μπλουζ γεννήθηκε και γαλουχήθηκε για να περάσει στις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες… και από τότε μέχρι και σήμερα συνεχίζει να εμπνέει και να επηρεάζει σχεδόν όλα τα νεότερα στυλ μουσικής. Ένα μικρό κομμάτι από την ιστορία του θα παρουσιαστεί τη Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας από το συγκρότημα Blues Escape.

unnamed

Το group δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2016 και έχει και δικές του πρωτότυπες συνθέσεις, κάποιες από τις οποίες θα ακουστούν κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Τέλος, θα ακουστούν κομμάτια μεγάλων μπλούζμαν όπως οι Robert Johnson, Big Bill Broonzy, Roy Hawkings, Little Walter, Screamin Jay Hawkings, Howlin’ Wolf κ.α.

Τους Blues Escape αποτελούν οι: John Forow ηλεκτρική κιθάρα, φυσαρμόνικα, φωνή – Γιώργος Χόχωλης ηλεκτρική κιθάρα, φωνή – Νίκος Τσότρας Μπάσο – Γιάννης Χαλκίδης Ντραμς.