4506

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας» με την Καλαματιανή Μυρτώ Καμβυσίδη

kalamatain-logo-7 kalamatain-logo-7 kalamatain-logo-7 kalamatain-logo-7

Πρεμιέρα για το ελληνοσουηδικό ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας», με θέμα τα πρώτα βήματα της μεγάλης Ελληνίδας και ντίβας της όπερας στον τόπο καταγωγής της, το Νιοχώρι Μεσσηνίας, το οποίο και λίγοι γνωρίζουν, έχει προγραμματιστεί στη Νέα Υόρκη για τις 19 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στη συνέχεια ακολουθούν προβολές σε πολλές πόλεις της Αμερικής, καθώς επίσης στην Ευρώπη, τη Ρωσία αλλά και τα Αραβικά Εμιράτα. Μετά από χρόνια έρευνας, ανελέητων γυρισμάτων, ελλείψει μπάτζετ, όπως αναφέρει η Καλαματιανή Μυρτώ Καμβυσίδη που υποδύεται τη Μαρία Κάλλας, το αποτέλεσμα είναι ένα ρομαντικό ψυχογράφημα που αναδεικνύει χαμένα κομμάτια και μας βοηθά να κατανοήσουμε το φαινόμενο Κάλλας σε βάθος.

Το ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Τσόκα εστιάζει στις ρίζες της Μαρίας Κάλλας, στην απαρχή της και στο πως προδιαγράφηκε τρόπων τινά σ” ένα μικρό χωριό της Μεσσηνίας η τραγική της πορεία. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, το νήμα οφείλει να αρχίσει να ξετυλίσσεται από εκεί. Να σημειωθεί ότι το 2017 – μετά από πολλές προσπάθειες – ανακηρύχθηκε ως το έτος της Κάλλας για την Ελλάδα, 40 χρόνια από τον θάνατό της. 

unnamed

Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να αναφερθούν οι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της ταινίας εθελοντές: Gloria Kellarakos, Γιώργος Ηλιόπουλος με τον Σύλλογο Αποφοίτων ΜΣΚ, Παύλος Παύλου και την IN.DEV.IN., Ελένη Ρούσση που εξασφάλισε πρόσβαση στην τελευταία οικία της Κάλλας στο Παρίσι, Δέσποινα Γιάνναρη με την επίπονη εργασία της οποίας οι συντελεστές έφτασαν μέχρι τον Σκορπιό, Φώτης Κουτρουμπής, τα μεταξωτά Γκόνου, τα Οπτικά Σινάπη, Ιουλία Γιαπουντζή, Κέλλυ Μακροπούλου, Αλέξης Γκίκας, Μαρία Λιακάκη, Παναγιώτης Μπαζίγος, Παναγιώτης Μίντζιας, Θανάσης Ψαρούλης, Τάσος Καρακούσης, Μεσσηνιακή Αμφικτυονία και οι Μεσσήνιοι της Νέας Υόρκης με τον πρόεδρό τους Σταύρο Γιαννόπουλο… 

Απώτερος σκοπός είναι να αξιοποιηθεί το πατρικό σπίτι της οικογένειας της Κάλλας στη Μεσσηνία, να γίνει ένα μουσείο – οδοιπορικό στις ρίζες της Ελληνίδας ντίβας μέσα από την ταινία και τα προσωπικά αντικείμενα της οικογένειάς της και μελλοντικά να αποτελέσει έναν τουριστικό προορισμό σε συνδυασμό με την αρχαία Μεσσήνη.