Οι Μεσσήνιοι διακεκριμένοι chefs, Πάρης Κωστόπουλος και  Κωνσταντίνος Βασιλειάδης από τους Gefsis Team παρευρέθηκαν για μετεκπαίδευση στην Ισπανία σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας, το διάσημο Les Cols (www.lescols.comβραβευμένο με δύο αστέρια Michelin.

5

Το εστιατόριο βρίσκεται στην Καταλονία, στο πανέμορφο χωριό Olot στην περιοχή Garrotxa, σε ένα μαγευτικό ηφαιστιογενείς τοπίο.

Ο Executive chef Pere Planaguma και η ιδιοκτήτρια του εστιατόριου chef Fina Puigdevall έχουν τα ηνία της κουζίνας του διασήμου Les Cols.

Ο Pere Planaguma έχει στενή συνεργασία με κορυφαία ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής όπως με τον παγκοσμίου φήμης chef Joan Roca από το εστιατόριο El Celler de Can Roca (βραβευμένο με 3 αστερία Michelin και Νο.1 εστιατόριο στον κόσμο για την περίοδο  2013 – 2014) και με τον κορυφαίο chef και πρωτεργάτη της Μοριακής γαστρονομίας Ferran Adria.

7

Ο Pere Planaguma, επίσης, συμμετέχει στην πρωτοποριακή ομάδα έρευνας και γαστρονομικής ανάπτυξης παγκόσμιας αναγνωσιμότητας Αlicia και αποτελεί Expert Chef “Working with modern thickeners”στο Harvard της Αμερικής.

Η συνεργασία των Μεσσήνιων chefs από την ομάδα “Gefsis”, Πάρι Κωστόπουλου και Κωνσταντίνου Βασιλειάδη, με το εστιατόριο Les Cols Pere Planaguma-Fina Puigdevall έγινε στα πλαίσια ανταλλαγής μαγειρικών γνώσεων και προώθηση της Μεσσηνιακής κουζίνας στο εξωτερικό σε μια χώρα όπως την Ισπανία και συγκεκριμένα την Καταλονία που φημίζεται για το υψηλό της επίπεδο στην γαστρονομία της.

1

Οι δυο διακεκριμένοι chefs μαγείρεψαν με τοπικά προϊόντα της Μεσσηνίας στην κουζίνα του Les Cols για τους πελάτες του εστιατόριου, απέσπασαν άκρως ενθαρρυντικά σχόλια και κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις γεύσεις και την πρωτοτυπία των συνταγών τους.

Στο πλαίσιο της παραμονής τους στην Ισπανία επισκεφτήκαν και μαγείρεψαν επίσης Μεσσηνιακή κουζίνα σε μια από τις κορυφαίες σχολές Μαγειρικής της χώρας «IES Baix Empordà».

Οι σπουδαστές και καθηγητές της σχολής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα Μεσσηνιακά τοπικά προϊόντα και να πειραματιστούν μαγειρικά πάνω σε αυτά.

2

Οι δυο chefs μας, θέλοντας να τονίσουν την σπουδαιότητα και την αξία των τοπικών μας προϊόντων αλλά και της Καταλονικής κουζίνας, εμπνεύστηκαν μια πρωτότυπη συνταγή συνδυάζοντας στοιχεία και των δυο περιοχών.

Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή:

Χυλόπιτα με σπανάκι, παστό Μανιάτικο, Γαρίδες από το Palamos και all I oli με ελιές Καλαμών. (βλέπε Φώτο)

3

Η συνεργασία των chefs του “Gefsis Team” με το εστιατόριο Les Cols έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς και πολύ σύντομα ο διάσημος chef Pere Planaguma θα επισκεφτεί τη χώρα μας και την όμορφη Μεσσηνία-Καλαμάτα σε έναν κύκλο επισκέψεων και επαγγελματικών σεμιναρίων γαστρονομίας απευθυνόμενος σε επαγγελματίες chefs.

Θα επισκεφτεί ακόμα και το πρώτο ιδιωτικό ΙΕΚ Μαγειρικής Τέχνης της Νοτίου Πελοποννήσου, ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, όπου ο Καταλανός Chef θα μαγειρέψει στους σπουδαστές διάσημα πιάτα από το εστιατόριο του Les Cols. Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ θα έχουν την ευκαιρία στο κοντινό μέλλον να πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στην Ισπανία και στο κορυφαίο Les Cols.

6

Ελλαδικό