Με ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο επιστρέφει η αποστολή της «Σχολής Μαγειρικής Ορίζων» Καλαμάτας από τον «2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικής Κουζίνας Greek Chef 2017″ που διεξήχθη στην Αθήνα 27-30 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας υπό την αιγίδα της έκθεσης Τροφίμων και Ποτών 4η Εξποτρόφ 2017 και του Chef Club Κρήτης.

Η διοργάνωση έγινε επίσης με την πολύτιμη συμβολή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων.

Ο Διαγωνισμοί που πραγματοποιήθηκαν απευθύνονταν σε σπουδαστές Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών Μαγειρικής από όλη την χώρα που θέλουν μια ευκαιρία για να αναδείξουν το ταλέντο τους και να προωθήσουν την Ελληνική κουζίνα με τον καλύτερο τρόπο.

Με Αρχηγό αποστολής τον, γνωστό στο κοινό της Καλαμάτας chef, Πάρη Κωστόπουλο  (Διευθυντή Τομέα Μαγειρικής του ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ) και συνοδούς τους Πέτρο Βρυώνη  και Γιώργο Παναγιώταρη  (καθηγητές της Σχολής) και με πέντε συμμετοχές  στο σύνολο, πήραν μέρος οι σπουδαστές Μαγειρικής σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες:

  • Κατηγορία Α-5 «Ζεστό πιάτο με Κοτόπουλο» Διαγωνιζόμενη Σπουδάστρια η

Κουμουνδούρου Θηρεσία με πιάτο:

«Κοτόπουλο –  Χόρτα –  Αυγολέμονο & Σιμιγδαλένια μπάρα»

  • Κατηγορία Β-3 «Ζεστό πιάτο με Παραδοσιακά τοπικά Ζυμαρικά»

Διαγωνιζόμενος Σπουδαστής ο Αθανασίου Κωνσταντίνος με πιάτο:

«Χυλοπίτες – παντζάρι – Σύγκλινο Μάνης και μαύρο σκόρδο»

  • Κατηγορία Β-6 «Πρωτότυπο ανοιχτό Σάντουιτς με Ελληνικά υλικά»

Διαγωνιζόμενος Σπουδαστής ο Κάτρης Κωνσταντίνος με πιάτο:

«Λαγάνα με μελάνι σουπιάς – Λούπινα – ταραμοσαλάτα και κρίταμο»

  • Κατηγορία Β-8 «Ζεστό πιάτο με όσπρια και ψάρι (παστός βακαλάος)

Διαγωνιζόμενη Σπουδάστρια η Tsaneva Zhaneta με πιάτο:

«Υφές Βακαλάου και Ροβίτσα Μεσσηνίας» Αργυρό Μετάλλιο

  • Κατηγορία Δ-11 «Έτοιμες Παρουσιάσεις από Ζαχαρόπαστα»

Διαγωνιζόμενη Σπουδάστρια η Καρτσάκη Ασπασία με έκθεμα:

«Η Κουκουβάγια» Χρυσό Μετάλλιο

Διαφορετικές κάθε φορά κριτικές επιτροπές ανά κατηγορία στελέχωσαν διακεκριμένοι επαγγελματίες Chefs του επισιτιστικού κλάδου που είχαν το δύσκολο έργο να κρίνουν και να αξιολογήσουν τα πιάτα στα πεδία της γεύσης, της πρωτοτυπίας, του βαθμού δυσκολίας συνταγής, της παρουσίασης αλλά και στο επίπεδο καθαριότητας και ορθής υγιεινής που τηρούσαν οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια παρασκευής των πιάτων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πάρης Κωστόπουλος, «οι διακρίσεις που απέσπασαν οι Σπουδαστές μας είναι πολύ σημαντικές μιας και η συμμετοχές από ιδιωτικές και δημόσιες σχολές ήταν πολλές και ο ανταγωνισμός μεγάλος».

«Για να φτάσουμε σε αυτές τις πανελλήνιες διακρίσεις προηγήθηκε ένας εσωτερικός μαγειρικός διαγωνισμός στις εγκαταστάσεις της σχολής μεταξύ των σπουδαστών μας, ώστε να  προκύψουν τα καλύτερα πιάτα».

«Στη συνέχεια ακολούθησε ένα εντατικό πρόγραμμα προετοιμασιών και πολύωρων μαγειρικών προπονήσεων από όλη τη διαγωνιστική ομάδα και καθηγητών της σχολής  ώστε οι σπουδαστές μας να ξεχωρίσουν και να διακριθούν».

«Για ακόμα μια φορά οι κόποι μας ανταμείβονται και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στη σκληρή δουλειά, τη σοβαρότητα και το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και τεχνογνωσίας που διαθέτουμε στη «Σχολή Μαγειρικής Ορίζων», ώστε να προετοιμάζουμε μελλοντικούς επιτυχημένους επαγγελματίες».

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ