Αναγνωρισμένος chef, με πολλές περγαμηνές στο ενεργητικό του, executive chef υπερπολυτελούς ξενοδοχείου της Μεσσηνίας και διευθυντής κουζίνας σχολής τουρισμού. Ο λόγος γίνεται για τον Πάρη Κωστόπουλο, ο οποίος δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τα “μαγειρικά” κατορθώματά του από τότε που επέστρεψε στη Μεσσηνία, στον τόπο καταγωγής του, ύστερα από μία επιτυχημένη καριέρα στο εξωτερικό.

Αυτή τη φορά πήγε στην Ινδία, όπου με τις γαστρονομικές παρουσιάσεις του στην Ελληνική Πρεσβεία στο Νέο Δελχί, σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας και σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο μετέφερε τις μοναδικές μεσσηνιακές γεύσεις στην τεράστια αυτή χώρα!

Η μεσσήνια δημοσιογράφος Βάσω Μιχοπούλου σε συνέντευξη που πήρε από τον Πάρη Κωστόπουλο και δημοσιεύθηκε χθες στην “Ημερησία” γράφει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων “Πρέσβεις από πολλές χώρες, δημοσιογράφοι, εισαγωγείς από τον κλάδο των τροφίμων, tour operators, γευσιγνώστες, γνωστοί food bloggers, σημαντικοί εισαγωγείς στελέχη πολυεθνικών ξενοδοχειακών αλυσίδων, στελέχη της Ινδικής κυβέρνησης και πολλοί VIP προσκεκλημένοι γεύτηκαν για πρώτη φορά και ενθουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια τριών μεγάλων εκδηλώσεων το πρωτότυπο μενού που βασίστηκε στα Μεσσηνιακά προϊόντα που διέθετε η ελληνική ομάδα των σεφ, όπως ξινό τραχανά, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας, ελιές καλαμών, σύκο τσαπέλα σε σιρόπι από μεσσηνιακό cabernet, τοπικό βαλσαμικό ξύδι Καλαμάτας κ.α.”.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στη σελίδα της “Ημερησίας”

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον Μεσσήνιο chef και σε μία συνέντευξη του στο SKAI που έδωσε μέσα από τα γραφεία του “Kalamata IN”, αλλά και σε μία συνταγή των Gefsis Team στο “Κύμα” στην παραλία της Καλαμάτας.

Αφιέρωμα chef Πάρη Κωστόπουλου στο ΣΚΑΙ

 

Squid Seafood by “Gefsis Team” @ “Kyma” (Kalamata)

 

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό
Παύλος Παύλου
Ο Παύλος Παύλου είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στον Τουρισμό. είναι εμπνευστής του Kalamata IN και γράφει άρθρα ποικίλης θεματολογίας.