Θα λειτουργήσει και φέτος το καλοκαίρι η κατασκήνωση του Δήμου στην Αγία Μαρίνα Ταϋγέτου, στη μαγευτική ελατόφυτη περιοχή. Η κατασκήνωση θα λειτουργήσει σε 4 περιόδους, δύο 10ήμερες για παιδιά, μία για ηλικιωμένους και άλλη μία για ΑμεΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας ανακοινώνει ότι στο νομό Μεσσηνίας και στη θέση Σουμπρόλακκα Ταϋγέτου, θα λειτουργήσει φέτος από το Δήμο Παιδική Εξοχή και η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για παραθερισμό λήγει την Παρασκευή  13 Ιουνίου 2014.

Για φέτος το πρόγραμμα του καλοκαιρινού παραθερισμού προβλέπει τις εξής περιόδους :

Α) 11 Ιουλίου έως 21 Ιουλίου, για παιδιά

Β) 21 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου, για παιδιά

Γ) 31 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου, για ηλικιωμένους  

Δ) 10 Αυγούστου έως 20 Αυγούστου, για Άτομα με Αναπηρία (παιδιά και ενήλικες).

Στην Παιδική Εξοχή γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού και είναι ηλικίας από 6 μέχρι 16 ετών, κυρίως από οικογένειες που έχουν πληγεί περισσότερο (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ανασφάλιστοι κ.λπ.).

Οι κατηγορίες των κατασκηνωτών θα καταβάλουν ποσό συμμετοχής 30,00 ευρώ, με εξαίρεση τα παιδιά των τρίτεκνων, των πολύτεκνων οικογενειών καθώς και τα Άτομα με Αναπηρίες.

Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες σε Κέντρα Υγείας και στους Σταθμούς Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβων του Π.Ε.Δ.Υ.

Κατά την εγγραφή  απαιτείται η προσκόμιση :

• Βιβλιαρίου ασθενείας (των ενταχθέντων ταμείων στον Π.Ε.Δ.Υ.)

• Βιβλιαρίου εμβολίων (για τα παιδιά)

• Φωτοαντίγραφου εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας ή υπεύθυνη δήλωση.

Οι εγγραφές των ΑμεΑ θα γίνονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α. (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 236 – Ηλιούπολη, τηλέφωνο 2105236501).

Οι εγγραφές των ηλικιωμένων ατόμων θα γίνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και στα ΚΑΠΗ, εφόσον προσκομίσουν φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας ή υπεύθυνη δήλωση.

Η καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή  των ενδιαφερομένων είναι η  13η Ιουνίου 2014.  

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στη Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Καλαμάτας και στην αρμόδια για τα θέματα αυτά υπάλληλο Καλλιρρόη Πετροπούλου, στο τηλέφωνο  27213 60705.

Η περιοχή στην Αγία Μαρίνα αξιοποιήθηκε όμως και για άλλο σκοπό.

Στο χώρο αυτό προγραμματίστηκε  το 2ο Horizons Unlimited Travelers Meeting Greece, που απευθύνεται σε ταξιδιώτες μοτοσυκλετιστές, για τις 5, 6, 7 και 8 Ιουνίου.

 

 

 

Κόσμημα Κοντόπουλος Καλαμάτα