Η  «Άνοιξη των Πλήκτρων» επιστρέφει προσπαθώντας να φέρει -επιτέλους- μαζί της και την Άνοιξη! Η τρίτη στη σειρά συναυλία του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στις 21:00.

Ο Ιταλός πιανίστας και συνθέτης Riccardo Vaglini θα παρουσιάσει ένα πολύ πρωτότυπο πρόγραμμα με τον ευφάνταστο τίτλο «Ένα ιταλικό τετράδιο ελληνικών τραγουδιών» Un quaderno italiano di canzonigreche«). 

O Riccardo Vaglini, ο οποίος γεννήθηκε στην Πίζα το 1965 από Ελληνίδα μητέρα και Ιταλό πατέρα, είναι δημιουργός εγκαταστάσεων, performances, βίντεο, ηλεκτρονικής και γραπτής μουσικής. Ζει μεταξύ Αθήνας και Βενετίας, όπου διδάσκει σύνθεση στο κρατικό ωδείο Benedetto Marcello.

Αντί εισιτηρίου καλείστε να συνεισφέρετε ότι ποσό επιθυμείτε για την επισκευή του τσέμπαλου που έχει δωρηθεί στο Δ.Ω.Κ.

Ο Κύκλος «Άνοιξη των πλήκτρων» είναι ένας κύκλος πιανιστικών – κυρίως- ρεσιτάλ που διοργανώνει η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με την σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και την στήριξη του συλλόγου «Τέρψις».

Σαν θεσμός έχει καθιερωθεί καθώς φέτος είναι η 5η χρονιά που επαναλαμβάνεται και που σταθερά χρηματοδοτείται σε μεγάλο μέρος του από το «Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια».

Στόχος του κύκλου είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου αλλά και άλλων πληκτροφόρων οργάνων σε όλο το χρονικό πλαίσιο του ρεπερτορίου, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ου και 21ου αιώνα και ιδιαίτερα έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του κύκλου έχει αναλάβει ο πιανίστας και καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Λουκάς Γεώργας.

Κόσμημα Κοντόπουλος Καλαμάτα