Για πρώτη φορά η πόλη της Τρίπολης υποδέχτηκε την έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO, τη σημαντικότερη έκθεση της Πελοποννήσου, η οποία έχει ως σκοπό της να προβάλει την παραγωγικότητα, την εμπορική δραστηριότητα και την ενεργητικότητα της ελληνικής επιχείρησης.

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016 στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης στο Κτήριο ΓΕΑ ΑΕ, εκεί όπου συναντήθηκε ο επιχειρηματικός κόσμος της Πελοποννήσου.

Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες και 260 εκθέτες έδωσαν «ψήφο» εμπιστοσύνης στην πρώτη έκθεση της Πελοποννήσου, χωρίς να είναι λίγες οι μεσσηνιακές παρουσίες. Ανάμεσα σε αυτές, ξεχώρισε ένα μαγειρικό event που στήθηκε σε συνεργασία με όλα τα Εμπορικά Επιμελητήρια. Ένα event που προέβαλε μέσα από ξεχωριστές συνταγές τοπικά προϊόντα από όλη την περιφέρεια με καλεσμένους σπουδαίους πελοποννήσιους σεφ.

unnamed

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, συγκεκριμένα, έδωσε τη σκυτάλη, για να εκπροσωπήσει την τοπική μας γαστρονομία, στον μεσσήνιο σεφ, Κωστόπουλο Πάρη, που με τον συνεργάτη του σεφ, Παναγιώταρη Γιώργο, παρασκεύασαν μια μεσσηνιακή ξεχασμένη μάλλον συνταγή, τον «βακαλάο τσιλαδιά». Πρόκειται για μια συνταγή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το μεγαλείο της τοπικής μας κουζίνας και γαστρονομίας.

Ελλαδικό