Το έργο «Η Ελλάδα και ο Αγωνιστής» μετά την επιτυχημένη εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, των δημοτικών αρχών και του κοινού, κοσμεί πλέον την κεντρική πλατεία 23ης Μαρτίου, στην Καλαμάτα.

Το μεγαλόπνοο μαρμαρόγλυπτο έργο του Νίκου Γεωργίου, η Ελλάδα, στέκεται πλέον στο πλευρό του Έλληνα Αγωνιστή. Ένα έργο υψηλής γλυπτικής, στιβαρό κι όμως τόσο λεπτομερές, κλασικό κι όμως τόσο επίκαιρο.

Η καλλιτεχνική αυτή σύνθεση, αποτελείται από δύο κλασικής ομορφιάς αγάλματα με περίτεχνες λεπτομέρειες, την Ελλάδα και τον Αγωνιστή, ύψους 4 μέτρων. Στο σύνολό του, το έργο ενσαρκώνει την Ελλάδα να αξιώνει τον Αγωνιστή με ένα στεφάνι δάφνης, ο οποίος υπερήφανος την κοιτά στα μάτια.

Τα αποκαλυπτήρια της μεγαλόπρεπης αυτής γλυπτικής σύνθεσης, πραγματοποίησε ο Αξιότιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Η έγκριση για τη δημιουργία του έργου δόθηκε από τους δημοτικούς θεσμούς και τον αξιότιμο δήμαρχο κύριο Παναγιώτη Νίκα, ενώ χωρίς την ευγενική χορηγία της κας Ιολάνδης Παπαδοπούλου-Ρολσχάουζεν, η περαίωση του δεν θα μπορούσε να έχει γίνει πραγματικότητα.

Η «Ελλάδα και ο Αγωνιστής» απεικονίζουν την έναρξη της Επανάστασης από την ιστορική πόλη της Καλαμάτας. Με έμπνευση από το πολύπαθο, αλλά μεγαλειώδες παρελθόν του τόπου μας, και πάντα σεβόμενος την Ιστορική και Πολιτιστική μας κληρονομιά, ο Νίκος Γεωργίου μέσα από τη ζωντανή τέχνη της μαρμαρογλυπτικής, δημιούργησε ένα έργο που εξυμνεί το παρελθόν και στέκεται αναλλοίωτο στο παρόν.

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
SHARE