4506

Έκθεση ζωγραφικής «Ορίζοντες» στο Καλλιτεχνικό Στέκι

kalamatain-logo-7 kalamatain-logo-7 kalamatain-logo-7 kalamatain-logo-7

Έκθεση ζωγραφικής «Ορίζοντες» της ζωγράφου Ντεκελέ Ευγενίας, εγκαινιάζεται στο Καλλιτεχνικό Στέκι, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά ώρα 19.00 με 23.00. Η θεματική ενότητα «Ορίζοντες» δημιουργήθηκε το 2016 και είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται σε Αίθουσα Τέχνης.

Η ζωγράφος, Ευγενία Ντεκελέ, ευαισθητοποιημένη από γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας, ζωγραφίζει “ορίζοντες” υπαρκτούς και συμβολικούς. Μέσα στους ορίζοντες αναζητά “τα σημεία φυγής” από την τριβή της καθημερινότητας και τα αποτυπώνει στα έργα της. Με ιμπρεσσιονιστική και εξπρεσιονιστική διάθεση τονίζει άλλοτε το αισιόδοξο της ανθρώπινης ύπαρξης και άλλοτε την απαισιόδοξη πτυχή της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

Τα έργα της (λάδια και ακρυλικά) χαρακτηρίζονται από τη χρωματική ευαισθησία και το ταλέντο της ζωγράφου. Αποτυπώνουν εικόνες από τη φύση και ανθρώπινες φιγούρες σε καθημερινές στιγμές της ζωής διαγράφοντας αντανακλάσεις χρώματος και φωτός.

unnamed