Με θερμές ευχαριστίες εκ μέρους των ατόμων με κινητικά προβλήματα εγκαινιάσθηκε, την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, στην ακρογιαλιά της Καλαμάτας, η λειτουργία του δεύτερου μηχανισμού αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, με τη βοήθεια του οποίου κάνουν μπάνιο οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία.

Σε συνέχεια της τοποθέτησης, προ διετίας, του πρώτου Seatrac στην παραλία νοτίως του Ιερού Ναού Ανάστασης (εντός του αστικού ιστού), το οποίο παραμένει σε λειτουργία, αγοράσθηκε με χρήματα του Δήμου Καλαμάτας και των χορηγών Διάπλαση ΑΕ Κέντρο Αποκατάστασης και ξενοδοχείου Filoxenia (Πανελένη ΞΤΑΕ) ομίλου Grecotel, άλλο ένα Seatrac, το οποίο τοποθετήθηκε στο τέρμα της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το πρώτο.

Μάλιστα, εκ μέρους του ξενοδοχείου Filoxenia παραχωρήθηκε χώρος για την εγκατάσταση χημικής τουαλέτας και εξασφαλίσθηκαν θέσεις στάθμευσης για τους χρήστες του μηχανισμού Seatrac.

Οι συνάνθρωποί μας με κινητική αναπηρία Μανώλης Χαλούλος, Γιώργος Λαζαρίδης, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος (Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Νομού Αρκαδίας), Μαρία Δρακοπαναγιωτάκη και Αθανάσιος Ξυπόλιτος, εκπρόσωπος του Συλλόγου ΑμεΑ Νομού Μεσσηνίας εξέφρασαν βαθιά ικανοποίηση για την τοποθέτηση του δεύτερου Seatrac και τόνισαν ότι έχουν πλέον τη δυνατότητα να χαίρονται τη θάλασσα.

Αυτό ισχύει και για Άτομα με Αναπηρία από άλλες περιοχές, που επιλέγουν την Καλαμάτα για να κάνουν τα θαλάσσια μπάνια τους με ευχέρεια, χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς Seatrac για την εξυπηρέτησή τους. Τα Άτομα με Αναπηρία έχουν εφοδιαστεί με τηλεχειριστήριο για τη χρήση του μηχανισμού, ενώ υπάρχει δυνατότητα βοήθειας από τον ναυαγοσώστη που εδρεύει σε κοντινό πύργο.

Από πλευράς των συμπολιτών μας με αναπηρία εκφράσθηκαν θερμές ευχαριστίες προς το Δήμο Καλαμάτας και προς το Δήμαρχο Παναγιώτη Ε. Νίκα προσωπικά , «που είναι πάντα παρών», όπως ανέφερε ο κ. Ξυπόλιτος, προσθέτοντας ότι «δεν είναι μόνο το Seatrac, είναι και η προσβασιμότητα» στην οποία έχει υπάρξει βελτίωση στην Καλαμάτα.

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
SHARE