Οι Περιηγητές Μεσσηνίας διοργανώνουν δωρεάν σεμινάριο περί Διατροφής στο Βουνό, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίους στις 20:00, στο Καφέ Σινέ.. Ο Στόχος και το περιεχόμενο του σεμιναρίου είναι να μάθουμε πως επιλέγουμε τροφή, πως προγραμματίζουμε τα γεύματά μας και τις ανάγκες μας για νερό κατά την πεζοπορία ή την διάρκεια δραστηριοτήτων στη φύση.

Μεταξύ άλλων το σεμινάριο θα περιλαμβάνει αναφορά στο τι πρέπει να περιλαμβάνει μια αθλητική διατροφή, στο πόσο νερό είναι αρκετό, στην επιλογή κατάλληλων τροφών και ροφημάτων και στις στοιχειώδεις έννοιες που αφορούν τη διατροφή.

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν πεζοπόροι-εκδρομείς κ.α. αλλά και όποιοι δραστηριοποιούνται στην φύση.

Εισηγητής: Κωστέα Σοφία, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Msc

Η Σοφία Κωστέα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007.

Το 2009 αποφοίτησε από το University of Nottingham της Μ.Βρετανίας με εξειδίκευση στην Προαγωγή Υγείας και Ψυχολογία, αποκτώντας τον τίτλο MSc Health Promotion and Psychology.

Την περίοδο 2009-2010 παρακολούθησε σεμινάρια για Διαιτολόγους, με τίτλο «Πέρα από τη Δίαιτα» στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών, στην περιοχή της Αθήνας. Αυτός ο κύκλος σεμιναρίων της προσέφερε τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για την εφαρμογή μίας περισσότερο ολιστικής προσέγγισης όσον αφορά την παχυσαρκία και το υπερβάλλον βάρος με έμφαση στην ψυχολογία του ατόμου.

Από το 2010 εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στην περιοχή της Καλαμάτας έχοντας δημιουργήσει τον δικό της χώρο υποδοχής για ενήλικες και παιδιά που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους, την υγεία τους και να αλλάξουν τη διατροφική τους συμπεριφορά.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, ΔΩΡΕΑΝ και ΔΕΝ παρέχεται πιστοποίηση.

Ημερομηνία & Τόπος:
Παρασκευή 02 Νοεμβρίου 2018, 20:00 – 21:00
Ώρα προσέλευσης: 19:45
Καφέ Σινέ (πλησίον Μαρίνας Καλαμάτας)

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ